Soha nem találkoztam még senkivel, akinek az életét ne változtatta volna meg pozitívan a teaművészet és a teakultúra megismerése. Mi sem vagyunk ez alól kivételek. Idővel a teaivás művészete szerves részévé vált életünknek. Mint minden művészetnek, a teának is fontos része a hangulat.

A tökéletesen megkoreografált harmonikus mozdulatok, a tökéletes ritmus hozzájárul, hogy figyelmünket befelé irányítsuk önmagunkra. A teával való találkozás sok új ismerettel, látásmóddal és nem utolsó sorban barátokkal gazdagított minket.

Robert Fortune az 1800-as évek közepén két évig kutatta a kínai tikos teaüzemeket. Visszatérése után könyvet írt az utazásairól. Ezt látva a Brit Kelet-indiai társaság azt a feladatot adta Fortune-nak, hogy keresse meg Kínában a legjobb teaültetvényeket, a legjobb teapalántákat és az olyan szakembereket, akik megosztják a teatermesztés know-how-ját.

Fortune olyan sikerrel teljesítette a küldetését, hogy 20 000 palántát vitt Kínából Indiába.  Röviddel ezután India teatermelése meghaladta Kínáét. Fortune nem tekintette magát tolvajnak. Azt gondolta, hogy a növények illetve a tea az emberiség közös tulajdona és nem érdekelte, hogy ki profitál belőle.

A mi küldetésünk hasonló. Szeretnénk, hogy a Te asztalodra is a világ legízletesebb teái kerüljenek, és segítünk, hogy azokat megfelelő módon tudd elkészíteni. Ahhoz, hogy teljesen bele tudj merülni a teázás élményébe, meg fogunk ismerkedni a történelem ezen részeivel, a teához köthető mitológiával, elkalandozunk egy kicsit a kínai nyelv területére is, megismerkedünk az ázsiai kézművességgel, kipróbálunk különféle teákat, lesz egy kis biológia, kémia, és még sok-sok olyan terület, amelynek köze van egy jó tea elkészítéséhez.

Kedves teaszerető barátunk, tarts velünk ebben az izgalmas kalandozásban!